25 Kasım Çeviri: Gelecek

Teknoloji tarafından şekillendirilmiş olan bir dünyada yaşıyoruz ve 150 yıllık bir başka gelişme ve keşif onu daha da değiştirecektir. 2167 yılındaki yaşam şaşırtıcı, heyecan verici ve uyumlu, ancak yine de 2017’den gelen birisi için tanınabilir olacaktır.

22. yüzyılın neye benzeyeceğine yönelik herhangi bir belirli tahmin neredeyse kesin olarak yanlış olacaktır. Bununla beraber bilim-kurgudaki gelişmeleri çözmek geleceğin neye sahip olabileceğini işaret edebilir.

Kendimiz üzerinde deney yapmamız kaçınılmazdır. Zenginler rutin olarak bebeklerini tasarlayacaklar ve onların genlerini düzenleyecekler. Zengin ya da fakir neredeyse herkese, internet çipleri takılacak / implante edilecek, böylece bir göz kapağı kımıldaması ile çevrimiçi olabileceğiz. Ve uyku ihtiyacın (ortadan) kaldırmasıyla, daha fazla serbest zamana sahip olacağız ve daha üretken olacağız.

Şüphesiz, şimdi olduğumuzdan daha uzun yaşayacağız ve sona ulaşıncaya/ölünceye kadar büyük ölçüde sağlıklı kalacağız. Fakat eski ölümsüzlük ve gençleşme vaatleri asla meyve/sonuç vermeyecek. Ve o kriyojenik donmuş kafalar? Onlar da hala depoda olacaklar.

Daha cesur deneyler bilincin kesin tanımını değiştirmeye başlayacak: Bilgisayarlar duyarlılık elde edecek ve çoğumuz (fakat hepimiz değil) makinaların (da) insanlarla aynı haklara sahip olduğunu kabul edeceğiz. Bazı insanlar kendilerini çürüyen insan bedeninin limitlerinden özgür bırakarak ve bilinçlerini yazılıma yükleyerek zıt yöne gitmeye başlamış bile olacaklar.

Nükleer füzyon ya da diğer yeni enerji kaynakları sınırsız, ucuz enerji anlamına gelecektir. Sonuç olarak, uçan arabalar sonunda bir gerçek olacak.

Yorum bırakın